За блога / The blog

Блогът „Двойна измама“ има за цел да пише и разгръща основно теми свързани с „двойната измама“, която според Платон е именно изкуството. Той казва, че сам по себе си животът е измамен. А изкуството е отражение на живота, следователно е двойна измама. Целта е тук да се публикуват коментари, рецензии, анализи и репортажи върху актуални събития случващи се в българския и световния културен живот – литература, театър, музика и др.

Тъй като авторът е журналист и въпреки силните си влечения към отразяване на културния живот в България (и по света, когато е възможно), то със сигурност може да очаквате, да видите и материали свързани с обществените и социалните проблеми. Както, като журналист, така и като писател авторът се интересува основно от мястото на обикновения човек в голямата система наречена Живот, който се случва в „политическа общност, заемаща дадена територия“, наречена – Държава. Важно е да се проследи не само неговата физическа борба за оцеляване в рамките на този живот в държавата, но и духовната, която е не по-малко важна. За това и темите за култура неминуемо се преплитат и свързват с тези за социалните и обществените катаклизми.

За момента в блога има следните тематични рубрики: „Литература“, „Театър и кино“, „Разкази и стихове“, „Книга“ („Малка, мръсна и тъжна“),  „Музика“, „България“, „Свят“. В рубриката English articles могат да се прочетат статии, интервюта и други текстове на английски език.

English articles are available HERE